ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Καλάθι

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ
-30 %
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ
ΜΑΡΤΙΝΕΣ ΓΚΙΓΕΡΜΟ
9,31€
13,30€
  • Απόθεμα: Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
  • Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ
  • Κωδικός: BK177214
  • Barcode: 9789601612126
  • ISBN: 978-9-6016-1212-6

Λίγες μέρες μετά την άφιξή του στην Οξφόρδη, ένας νεαρός φοιτητής απ' την Αργεντινή βρίσκει το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας την οποία κάποιος είχε πνίξει με ένα μαξιλάρι. Η δολοφονία αποδεικνύεται ότι είναι μια νοητική πρόκληση προς έναν από τους πιο διακεκριμένους μαθηματικούς του αιώνα, τον Άρθουρ Σέλντομ, και η πρώτη μιας σειράς από δολοφονίες. Ενώ η αστυνομία ερευνά μια σειρά από υπόπτους, δάσκαλος και μαθητής διεξάγουν τη δική τους έρευνα, απειλούμενοι από τα όλο και πιο επικίνδυνα συμπεράσματα των εικασιών τους.
Η ακολουθία της Οξφόρδης συνδυάζει τη ζοφερή ατμόσφαιρα των αγγλικών νοσοκομείων με τα γλωσσικά παιχνίδια του Βιττγκενστάιν, το θεώρημα του Gο¨del με τις εκρήξεις του πάθους και τις αρχαίες σέκτες των μαθηματικών με την τέχνη των παλιών μάγων. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φαινομενικά κλασική πλοκή, μια ιστορία της οποίας η έκβαση μοιάζει με τρικ αριστοτέχνη ταχυδακτυλουργού.

Λέει ο Μαρτίνες ότι τα μαθηματικά ήταν ένα ατύχημα στη ζωή του, ένα «χρέος οικογενειακό»... το αποτέλεσμα όμως είναι ένας ιδανικός συνδυασμός: Η ακολουθία της Οξφόρδης!
El periodico de Catalunya

Αν ο Λιούις Κάρρολ απέδειξε πως τα μαθηματικά δεν είναι ξένα προς τη λογοτεχνία, ο Αργεντινός Γκιγέρμο Μαρτίνες έρχεται να επιβεβαιώσει πως η επιστήμη του Πυθαγόρα μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με το αστυνομικό μυθιστόρημα.
La Vanguardia

ΈκδοσηΠΑΤΑΚΗΣ
ISBN978-960-16-1212-6
Συνολικές σελίδες240
Έτος2004
Ημερομηνία έκδοσης25/06/2004

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha